Hitomi İncelemesi: Yürek Burkan Bir Tarihi Kurgu

Hitomi, okuyucuları karakterlerinin dünyasına çeken bir intikam hikayesi anlatıyor. 12 Ekim 2022'de Image Comics tarafından yayınlanan çizgi roman, çizgi roman hayranlarının ve bir yerden bu dünyaya adım atmak isteyenlerin beğenisini çokça kazanacağa benziyor.

Hitomi incelemesi

Henüz ikinci, üçüncü ve dördüncü sayısı yayınlanmamış olan Hitomi, ilk sayısında karakterleri tanıtmaya ağırlık vermiş olsa bile heyecanla kendini okutmayı başarıyor.

Kapak tasarımıyla ve yeni bir serinin başlangıcı olmasıyla ilgi çeken çizgi roman, geleneksel Japon kıyafeti içinde biraz kanlı bir kapak görseli sunuyor.

H. S. Tak tarafından yaratılıp yazılmış. Kapağından da anlaşıldığı gibi hikaye Japonya'da eski bir tarihte geçiyor.

Valentina Napolitano (renk uzmanı) yeteneklerini, Isabella Mazzanti'nin çizimleriyle okuyucuyu derin bir hikayeye çekecek şekilde kullanmış Hitomi #1'de.

Kış mevsiminde Japonya'nın bir dağında başlayan hikayede ana karakter bir samuray arayışıyla bir eve ulaşıyor ama aradığı sıradan bir samuray değil. Siyah pancar renginde bir samuray. H. S. Tak aranan bu özel samurayın aranma nedenini açıklamakta biraz aceleci davranmış. Hikayenin intikam üzerine olduğunu bilsek de biraz daha okur tarafından keşfedilecek şekilde gelişebilirdi olaylar.

Karakter tanıtımları daha detaylı olabilirdi bir ilk sayı için ama çizgi roman daha çok ana karakterin hala genç bir kız hatta çocuk olmasına rağmen yaşadığı travmaya odaklanmış gibi görünüyor.

Feodal Japonya'da geçen çizgi roman bir tarihi kurgu, hızlı bir aksiyona geçişi bekleyen okuyucular için bir hayal kırıklığı olsa da folklorik sanat tarzı, karmaşık karakteri ve hikayesiyle insanları içine çeken bir yapıya sahip.

H. S. Tak anlatım üzerinden bir şeyden kaçar gibi sanatçılar aracılığıyla konuyu ilk sayfada sunmuşa benzese de bu ilk sayı, yürek burkan ve acımasız bir intikam hikayesi için çok güzel bir zemin hazırlamış.
Çizgi roman incelemeleri

Mazzanti'nin sanatındaki sükunet hemen hissediliyor. Huzurlu görünen ortamlar okuru daha da merakta bırakmayı başarıyor çizgi roman boyunca. Kullanılan soğuk tonların okuyucu üzerinde rahatlatıcı etkileri olduğu kesin ama gelişen, gelişecek şiddet olaylarının da daha etkili olmasına yardım edeceğinden şüphe duyulmuyor.

Hitomi'deki sanat, tehlikeli bir intikam arayışına girişmek anlamına gelse bile, bu dünyanın güzelliğini keşfetme isteği uyandırıyor.

Çizgi romanların ilk sayılarının hep en zoru olduğuna inandığım için ve Hitomi #1'in bende uyandırdığı ikinci sayıya merakla şimdiden söyleyebilirim ki başlamaya değer bir seri olmuş.

Okurları için büyük aksiyonlar ve detaylı karakter özellikleri sunmamayı tercih etse de üzerine kurulduğu temel, hikayesiyle çok sağlama benziyor.

Aradığı samurayla farkında olmadan karşılaştığı izlenimini veren ilk sayı, Hitomi'nin aklında kalanla o aradığı samuray arasında olan göze batan zıtlık, bu tarihi kurgudaki dramı mümkün olan en üst seviyeye çıkaracak gibi dururken, Hitomi'ye ve okuyuculara farklı ama yoğun duygular yaşatacağa benziyor.

Tabii ki henüz ikinci sayı yayınlanmadı. Tahminler çok daha başka da çıkabilir ama Hitomi oldukça merak uyandıran yeni bir serinin başlangıcı olmuş.
Ahmet Ozan

Fantezi edebiyatı hayranı. Çizgi roman, fanzin ve hayran hikayeleri okuru. Forum RPG'leri özlüyor.

4 Yorumlar

  1. Hitomi çok taze bir seri, Image Comics takipçilerini mutlu edecek hissine kapıldım. Türkiye'de Türkçe yayınları satılıyor mu bilmiyorum ama animasyon filmini de çekerler büyük ihtimalle. İşte o zaman izlerim ben :) Bilgilendirme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Uzakdoğu temalı çizgi romanlardan haberim yoktu, güzel bir hikayeye benziyor, ilgimi çekti, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Merak uyandırıcı bir anlatım olmuş👍

    YanıtlaSil