Voyagis #1 İncelemesi: Sümeyye Kesgin'den İyi Kurgulanmış Bir Eser

Yazarlığını ve çizerliğini Sümeyye Kesgin'in yaptığı yeni çizgi roman, Voyagis, okur ile buluştu. Çizgi roman devlerinden Image Comics tarafından yayınlanan Voyagis; Sümeyye Kesgin'in merakından doğan bir aksiyon, macera ve bilim kurgu hikayesi.

Voyagis incelemesi
Voyagis

Toplam beş sayıdan oluşacak mini seri Voyagis'in ilk sayısı 16 Kasım 2022'de Image Comics tarafından İngilizce olarak yayınlandı.

Sümeyye Kesgin'in yeni hikayesi insansı bir uzaylının çorak arazide yürümesi ile başlıyor. Kıyamet sonrası hissi uyandıran yıkım içindeki gezegende Sen isimli insansı uzaylı kahramanımız mavi tenli, boynuzlara sahip, bir kolu protez ve kaybolan doğal yaşamın geri geleceği konusunda biraz karamsar ancak oldukça sempatik bir karakter.

Bir çeşit felaket sonrası Modia adlı uzak bir gezegende geçen hikaye, Sen ve arkadaşının fotosentetik yakıt arayışıyla açılıyor. Filmlerin kıyamet sonrası sahnelerini hatırlatan, yer yer patlamaların yaşandığı, birkaç mantar dışında doğaya özgü yaşamın bulunmadığı bu yıkım içindeki gezegen bir çeşit istila altında gibi görünüyor.

Yakıt arayışına Sen ile birlikte bir başka insansı karakter Zakk ve onların sevimli, tüylü dostları Gorn eşlik ediyor. Ancak kaynak arayışı her şeyin lordu adına teslim ol çağrıları içeren bir çeşit pusu ile kesiliyor. Okur çatışmalar sırasında Gorn'un sevimli göründüğü kadar etkili bir yanını da keşfediyor.

Modia adlı dünya Tyrant'ın yönetiminde ve Tyrant, Sen ile arkadaşlarını pek seviyor gibi görünmüyor. Tyrant'ın sağ kolu Plabot ve hükmettiği biyomekanik form, bir çeşit minyon sürüsü Sen ve Zakk'in gezegendeki düşmanlarını oluşturuyor.

Hikaye ilerledikçe Sen'in nesli tükenen bir Nau olduğu ortaya çıkıyor ve Zakk'in klanı Zai ile yaşadığı fikri uyanıyor okurda.

Pusudan kurtulan kahramanlarımız Plabot tarafından bir sürprize maruz kalsalar da beklenmedik bir geri çekil emri kahramanlarımızı hayatta tutuyor.

Tam bu noktada hikayeyi daha da derinleştiren bir şey keşfeden Sen ve Zakk, okurun Aralık ayında çıkacak ikinci sayı için daha meraklı olmasını sağlıyor.

Sanırım Voyager ismi bir şeyler çağrıştıracaktır. Ünlü altın plaklar ile uzayın derinliklerinde olması muhtemel akıllı formlara dünyamız hakkında veri iletmek için 1977'de NASA tarafından fırlatılan uzay aracıyla uzaya çeşitli görüntüler ve sesler gönderilmişti. Voyager, Sümeyye Kesgin'in Voyagis #1'inin sonlarında kendine yer bulmuş gibi, Sümeyye Kesgin'in kurgusu mini çizgi roman serisinin tüm maceralarını bir an önce keşfetme isteği uyandırıyor.

Hikaye içinde açık bir şekilde belirtilmese de çizgi romandaki simgeler akıllara Voyager'deki altın plağın kapağını getiriyor, çizgi romanın ikinci sayısının kapağı da dünyamızla ilgili pek çok şeye sahip.

Modia gezegeninin kurtuluşu veya Sen'in hayat hikayesi dünyayla ilgili mi bilinmez ama Sümeyye Kesgin bilim kurgunun bilim kısmını atlamayarak yeni çizgi romanında beğenileri topluyor.

Hikaye kadar, Sümeyye Kesgin'in karakter tasarımları da oldukça etkili. Çizgi romandaki sanat davetkar ve göz alıcı güzellikte.

Voyagis #1, okuru zaman kaybettirmeden tamamen farklı bir dünyada iyi kurgulanmış bir hikayede hızlı bir aksiyona çağırırken çizimleriyle ve merak uyandırıcı hikayesiyle çizgi roman okurlarının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.
Yazan: Ahmet Ozan

Fantezi edebiyatı hayranı. Çizgi roman, fanzin ve hayran hikayeleri okuru. Forum RPG'leri özlüyor.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Bunu duymamıştım, yerli çizerlerimizin olması çok iyi. Çizimler profesyonel görünüyor, konu da güzel. :)

    YanıtlaSil
  2. Benim küçüğe aktarayım bunu. İlgisini çekebilir. Benim hiç yüzmediğim karasuları. O kadar yabancıyım ki

    YanıtlaSil
  3. Türk yapımı olması çok iyi, inceleyeceğim, bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Voyagis deyince hemen aklıma Voyager geldi benim de.

    YanıtlaSil
  5. hımm bunu duymadım, yerli çizer ve amerikada basılıyor öyle mi :) bunu alayım kitapçıdan :)

    YanıtlaSil
  6. voyagis henüz yok kitapçılarda :)

    YanıtlaSil
  7. Kirpi Sonic'in ikincisini izlerken Jim Carrey'in hapsolduğu yerde neden sadece mantarlar var diye kafamı bayağı bir meşgul etmişti. :) Yanıtını Voyagis'te buldum. :) Manga okumaya başlamak için harika bir eser bence. Türkçesi bir an önce çıksın. Konusu hoşuma gitti.
    Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil